9 hemmeligheder Mark Twain lært mig om reklame

“Mange en lille ting er sket store af den rigtige form for reklame.”

Reklame er liv til at se større end livet, gennem billeder og ord, der lover et ønske opfyldt, en drøm, et problem løst. Selv Viagra følger Mark Twain opsat bemærkning om reklame. Den værste form for reklame overdriver for at få din opmærksomhed, bedst, får din opmærksomhed uden overdrivelse. Det simpelthen hedder en kendsgerning eller afslører en følelsesmæssige behov, så kan du tage springet fra “små til store.” Eksempler på værst: før og efter billeder for vægttab produkter og kosmetisk kirurgi — begge ned til næsten komiske vantro. Bedst: Apples “silhuet” kampagne for iPod og gennembrud annoncer med Eminem — begge katapult iPod til “instant cool” status.

“Når du er i tvivl, Fortæl sandheden.”

Dagens reklame er fuld af gimmicks. De hænger ubønhørligt et produkt som en kugle og kæde, at holde det fra at flytte hurtigt foran konkurrenterne, hvilket forhindrer enhver reel kommunikation af ydelser eller impuls til at købe. Tankegangen er, hvis gimmick er oprørende eller dumt nok, det har i det mindste at få deres opmærksomhed. Lokale bil forhandler annoncer er nok de værste overtrædere–ved hjælp af dyr i zoologiske haver, Forhamre, klovne, bikini-pletterede modeller, relateret noget til produktets reelle fordele. Hvis de mennesker, der troede op disse uhyrlige gimmicks tilbragt halvdelen deres energi bare holder sig til produktets reelle fordele og købe motivationsfaktorer, ville de have en stor annonce. Hvad de ikke indser er, har de allerede en masse at arbejde med uden at ty til gimmicks. Der er et produkt med alle dens fordele, brand, som uden tvivl de har brugt penge til at fremme, konkurrencen og dens svagheder og to kraftfulde købe motivationsfaktorer — frygt for tab og løftet om gevinst. Med andre ord, alt du virkelig nødt til at gøre er at fortælle sandheden om dit produkt og være ærlige omkring dine kunders ønsker og behov. Selvfølgelig, nogle gange det er ikke så let. Du er nødt til at gøre nogle grave at finde ud af hvad du kunder virkelig ønsker, hvad dine konkurrenter har at byde på dem, og hvorfor dit produkt er bedre.

“Kendsgerninger er stædige ting, men statistikkerne er mere smidigt.”

I reklamer skal du være meget omhyggelig med hvordan du bruger fakta. Som enhver politiker vil fortælle dig, er fakta skræmmende ting. De har ingen stræk, uden smidighed, ikke plads til fejlfortolkninger. De er ubestridelig. Og anvendes korrekt, meget kraftfuld. Men statistikker, nu der er noget annoncører og politikere kærlighed. “Ni ud af ti læger anbefaler forberedelse J.” Hvem kan bestride det? Eller “fem ud af seks Tandlæger anbefaler solskin tyggegummi.” Gør mig lyst til at løbe ud og købe en pakke med solskin lige nu. Holde den. Spol tilbage.

“Når du finder du på siden af fleste, det er tid til reform.”

Lad os tage et kig på hvordan disse statistik — dette tilsyneladende flertal – måske er kommet til at være. Første off, hvor mange læger de beder før de fandt ni ud af ti enige om, at forberedelse Jørgensen gjorde jobbet? 1.000? 10.000? Og hvor mange tandlæger hadede tanken om deres patienter tyggegummi men relented, siger, “de fleste tyggegummi har sukker og andre ingredienser, der rådner ud dine tænder, men hvis fyr gotta tygge den darn ting, kan det så godt være solskin, som har mindre sukker i den.” Pointen er, at statistik kan manipuleres til at sige næsten hvad som helst. Og ja, djævelen er i detaljerne. Faktum er, der er normalt 5% chance for du kan få nogen form for resultatet blot ved et uheld. Og fordi mange statistiske undersøgelser er partiske og ikke “dobbelt blind” (både emne og læge ikke ved hvem fik prøveproduktet og der fik placebo). Værst af alt, statistik har normalt brug for den endeløse stækket af juridiske ansvarsfraskrivelser. Hvis du ikke tror mig, prøv at læse den helsides juridisk mandat advarsler for at vægttab pille du har taget. Bottom line: holde sig til fakta. Så bakke dem op med lyd sælger argumenter, at imødekomme behovene hos din kunde.

“Forskellen mellem de rigtige ord og næsten rigtige ord er forskellen mellem lyn og en lyn fejl.”

At skrive virkelig effektiv annoncetekst betyder at vælge præcis det rette ord på det rigtige tidspunkt. Du ønsker at føre din kunde til hver fordel dit produkt har at tilbyde, og du ønsker at kaste det bedste lys på hver fordel. Det betyder også, du ikke ønsker at give dem mulighed for at vandre væk fra dit argument eller nogen grund. Hvis de vandre, er du historie. De er af sted til næste side, en anden TV-kanal eller en ny hjemmeside. Så sørg hver ord sige præcis hvad du mener at sige, ikke mere, ikke mindre. Eksempel: Hvis en vare er ny, ikke være bange for at sige “ny” (et produkt er kun nye én gang i sit liv, så udnytte faktum).

“Dejlige mennesker gør os føler vi kan blive stor.”

Og så gøre store annoncer. Mens de ikke overbevise os om vi vil blive millionærer, være så berømt som Madonna, eller så sympatisk som Tom Cruise, de gør os føler, at vi kan være så attraktive, berømte, rige eller beundret som vi gerne vil tro, vi kan være. Fordi der er en “lille motor der kunne” i os alle, siger, under de rette betingelser, kunne vi slå odds og fange messing ring, vinde i lotteriet eller sælge den bog, vi har arbejdet på. Stor reklame haner i at tro uden at gå overbord. En effektiv annonce fremme lotteri engang brugt billeder af mennesker, der sidder på en eksotisk strand med lille strand paraplyer i deres cocktails (et helt realistisk billede for den gennemsnitlige person) med linjen: nogen har at vinde, som godt kan du. “

“Universal brotherhood of man er vores mest værdifulde besiddelse.”

Vi er alle en del af den samme familie af væsner kaldet homo sapiens. Vi hver især ønsker at blive beundret, respekteret og elsket. Vi ønsker at føle sig sikre i vores liv og vores arbejdspladser. Så oprette annoncer, der rører sjælen. Bruge en følelsesmæssig appel i din visual, overskrift og kopi. Selv humor, anvendes korrekt, kan være et effektivt redskab, der forbinder dig til din potentielle kunde. Ligegyldigt om du sælger sko eller software, vil folk altid svare til, hvad du har at sælge dem på et følelsesmæssigt plan. Når de har taget beslutningen om at købe, spark begrundelse processen i at bekræfte afgørelsen. For at lægge det en anden måde, når de er overbevist om, du er en mensche med virkelige følelser for deres håb og ønsker samt deres problemer, vil de gå fra udsigten til kunden.

“Et menneske har et naturligt ønske om at have mere af en god ting, end han har brug for.”

Er det ikke sandheden. Flere penge, mere tøj, amatør bil, større hus. Det er, hvad reklame feeds. “Du har brug for dette. Og du har brug for mere af det hver dag.” Det er den universelle mantra, der driver forbrug til grænserne for vores kontokort. Så, hvordan man kan indpasses i denne umættelige appetit for flere ting? Overbevise købere, mere er bedre. Colgate tilbyder 20% mere tandpasta i gigantiske økonomi størrelse. Du får 60 flere ark med de store Charmin rulle toiletpapir. GE pærer er 15% lysere. Rosin hjernen har nu 25% flere rosiner. Da Detroit fandt det ikke kunne sælge flere biler pr. husstand til en allerede mættede amerikanske marked, de begyndte at sælge flere biler pr bil — SUV’er og lastbiler fik større og kraftigere. De stadig sælger gigant 3-ton SUV’er, der får 15 miles per gallon.

“Tøj gøre manden.Nøgne mennesker har lidt eller ingen indflydelse på samfundet.”

Hvem får pigen? Der tiltrækker den skarpeste fyr? Der lander den store fremme? Neiman Marcus kender. Så gør Abercrombie & Fitch. Og Saks Fifth Avenue. Hvorfor ellers ville du gaffel over 900 dollar for en magt trop? Eller $600 for et par sko? Observatører fra Aristoteles til det tyvende århundrede har konsekvent fastholdt at karakter er immanent i udseende, hævde, at tøj afslører en overdådig palet af indvendige kvaliteter såvel som et brand mærke af social identitet. Her er hvor det rigtige reklame betaler sig selv store tid. Hvor skal du have den perfekte model (ikke nødvendigvis den mest attraktive) og virkelig kreative fotografer og direktører, der ved hvordan man fortælle en historie, skaber en stemning, overbevise dem om, at du ikke køber “kejserens klæder.” Eksempel på god mode reklame: Levis sort-hvide stedet byder teenager kørsel gennem side gader og stræder i Den Tjekkiske Republik. Stoppe for at afhente venner, han får ud af bilen iført bare en skjorte som voiceover frække udbryder, “grunden 007: I Prag, kan du handle dem for en bil.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.