Guide: Skab hygge på altanen

Hvis du er en af de heldige, der har en altan, så ved du sikkert også, hvor skønt det kan være at slappe af ude på altanen efter en lang dag indendørs. Måske med et lunt tæppe og en kop te i de køligere måneder og et køligt glas hvidvin og en bog on sommeraften. Derfor er det også oplagt at give altanen lidt kærlighed, så den bliver ekstra hyggelig at opholde sig på. Læs med her og få inspiration til at optimere hyggen på din altan.

Rengøring og pleje

For mange er altanen noget, der bare får lov til at stå hen, og som måske bare lige har et rustent cafesæt stående og en gammel grill. Men hvis du vil skabe en mere indbydende altan, så er første skridt at betragte den, som om den var et ekstra rum i din lejlighed – og derfor også jævnligt gøre den rent og pleje den, hvis den har brug for det. Så sving kosten derude med jævne mellemrum, tør rækværket af og fjern det værste spindelvæv i hjørnerne.

Pas ligeledes på, at din altan ikke bliver en form for opmagasineringsrum. Hold det ryddet, rent og pænt – så vil du hurtigt opleve, at du bruger din altan meget mere. Er drømmen om en altan endnu ikke gået i opfyldelse? Lejligheder med altaner er ofte lidt dyrere – hvis du har brug for et lån til en lejlighed med en lækker altan, så læs mere på Consumerloans.dk.

Til planter og til afslapning

Rigtig mange bruger deres altan til planter og blomster især i foråret og sommermånederne. Det er da også oplagt, hvis du har lidt grønne fingre og godt kan lide at se planter gro frem i sommervarmen. Du kan både forsøge dig med grøntsager, sommerblomster, stauder osv.

Hvis du ikke er plantetypen og bare gerne vil have en altan til at hygge på, så findes der mange måder hvorpå, du kan skabe en lækker stemning derude:

  • Hæng lyskæder op eller hav olielamper og lanterner stående
  • Hav nogle gode havemøbler med komfortable hynder og puder
  • Pynt op med tæpper på gulvet  
  • Hæng noget pynt eller nogle lette planter op på muren
  • Hæng et altansejl op for mere privatliv eller læ for vinden

Det altså er nemt og ofte forholdsvist billigt at gøre lidt ud af altanen, så den er indbydende og hyggelig hele året rundt.